SKŁADNIKI:
- 0,5 op zielonego groszku mrożonego lub 1 puszka
- 0,5 brokuła
- 1 cukinia
- 2 ząbki czosnku
- 4 Łyżki kaszki kukurydzianej
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól himalajska, pieprz tymianek, kurkuma
- 2 Łyżki masła klarowanego lub oliwy z oliwek
WYKONANIE:
Groszek zalać zimną wodą i gotować ok 10min wraz z solą, pieprzem, kurkumą i tymiankiem. Dorzucić podzielone na różyczki brokuły, przeciśnięty czosnek, cukinię pokrojoną w półpłasterki (po obcięciu końców ale ze skórką) i kaszę kukurydzianą. Po 10 min dodać masło klarowane lub oliwę, posiekaną natkę i zmiksować (najlepiej w blenderze).
Podawać z grzankami z żytniego chleba.
Podawać z grzankami z żytniego chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz