Przygotowanie 20min
SKŁADNIKI (masa różowa):
- 0,5 dojrzałego banana
- 0,25 szkl mrożonych porzeczek
- 0,5 łyżeczki soku z cytryny
SKŁADNIKI (masa orzechowa):
- 0,5 dojrzałego banana
- 2 Ł zmielonych orzechów nerkowca
- 0,5 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta wanilii
- 0,5 dojrzałego banana
- ćwiartka dojrzałego awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki drobnych listków jarmużu
- kilka małych gałązek natki pietruszki
WYKONANIE:
Zmiksować w blenderze kolejno każdą masę, napełnić najpierw różową masą 1/3 wysokości foremek do lodów (ja użyłam plastikowe z Ikeii), potem ostrożnie nakładać orzechową i na koniec zieloną. Włożyć do zamrażalnika na min. 2-3h. Dla ułatwienia wyjmowania z foremek, należy polać je lub zanurzyć na moment do góry nogami w kubku z ciepłą wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz