wtorek, 12 maja 2015

LODY TRÓJKOLOROWE

Przygotowanie 20min
Marzenie dzieciaków spełnione!
Mrożenie 2-3h
Ilość: 6 lodów

SKŁADNIKI (masa różowa):
  • 0,5 dojrzałego banana
  • 0,25 szkl mrożonych porzeczek
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny
SKŁADNIKI (masa orzechowa):
  • 0,5 dojrzałego banana
  • 2 Ł zmielonych orzechów nerkowca
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta wanilii
 SKŁADNIKI (masa zielona):
  • 0,5 dojrzałego banana
  • ćwiartka dojrzałego awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki drobnych listków jarmużu
  • kilka małych gałązek natki pietruszki
WYKONANIE:
Zmiksować w blenderze kolejno każdą masę, napełnić najpierw różową masą 1/3 wysokości foremek do lodów (ja użyłam plastikowe z Ikeii), potem ostrożnie  nakładać orzechową i na koniec zieloną. Włożyć do zamrażalnika na min. 2-3h. Dla ułatwienia wyjmowania z foremek, należy polać je lub zanurzyć na moment do góry nogami w kubku z ciepłą wodą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz