NIEZBĘDNIK KUCHENNY

Co warto mieć na stałe w kuchni i domowej spiżarni?

URZĄDZENIA:
  • elektryczny młynek do kawy - do mielenia ziaren, orzechów, skórki pomarańczowej, płatków na mąkę itd.
  • blender - do robienia koktajli, zup kremów, mas na lody i puddingów
  • mikser ze stopką do blendera - poza tradycyjnymi końcówkami, stopka przydaje się do zmiksowania małych porcji lub większych ilości, gdy nie jest wymagana bardzo gładka konsystencja
  • wkładka lub garnek do gotowania na parze

PRODUKTY EKO:
  • kasza jaglana i gryczana
  • płatki owsiane, amarantusowe, gryczane
  • pestki dyni i słonecznika, siemię lniane, sezam, migdały, orzechy nerkowca
  • wiórki kokosowe, owoce suszone: morele, śliwki, rodzynki, daktyle (sporadycznie z uwagi na dużą ilość cukru), owoce goji
  • ksylitol lub stewia do słodzenia
  • sól himalajska
  • tahina (masło sezamowe) 
  • olej kokosowy, oliwa z oliwek extra virgin
  • mleko kokosowe, orkiszowe, owsiane, migdałowe
  • ciecierzyca, soczewica (zielona, czerwona, brązowa i czarna), fasolka adzuki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz