Przygotowanie 15min
Ilość: 58 ciasteczek
Ilość: 58 ciasteczek
SKŁADNIKI:
- 1 szkl płatków owsianych
- 2 szkl zmielonych na mąkę płatków owsianych
- 1 szkl zmielonych ziaren: migdałów, pestek dyni i słonecznika, siemienia lnianego
- 0,5 szkl amarantusa ekspandowanego (opcjonalnie)
- 2 jajka eko
- 3 łyżki ksylitolu
- 100g roztopionego masła klarowanego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
- rodzynki lub/i jagody goji
WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować, jeśli będzie za gęsta dodać trochę wody. Nakładać małe porcje masy łyżeczką (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgniatając palcami do uzyskania pożadanego kształtu ciasteczka. Mi wyszły 3 niepełne duże blachy - 58 sztuk.
Piec ok. 30 min w temp 170oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz