środa, 13 maja 2015

CIASTECZKA OWSIANE (bezglutenowe)

Pieczenie 30min
Przygotowanie 15min
Ilość: 58 ciasteczek

SKŁADNIKI:
  • 1 szkl płatków owsianych
  • 2 szkl zmielonych na mąkę płatków owsianych
  • 1 szkl zmielonych ziaren: migdałów, pestek dyni i słonecznika, siemienia lnianego
  • 0,5 szkl amarantusa ekspandowanego (opcjonalnie)
  • 2 jajka eko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 100g roztopionego masła klarowanego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
  • rodzynki lub/i jagody goji

WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować, jeśli będzie za gęsta dodać trochę wody. Nakładać małe porcje masy łyżeczką (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgniatając palcami do uzyskania pożadanego kształtu ciasteczka. Mi wyszły 3 niepełne duże blachy - 58 sztuk.

Piec ok. 30 min w temp 170oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz