Przygotowanie 15min
SKŁADNIKI (masa czerwona):
- 0,5 dojrzałego banana
- 0,5 szkl mrożonych truskawek
- 0,5 łyżeczki soku z cytryny
- 0,5 dojrzałego banana
- ćwiartka dojrzałego awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki drobnych listków jarmużu
- kilka małych gałązek natki pietruszki
WYKONANIE:
Zmiksować w blenderze kolejno masę czerwoną, napełnić 2/3 foremek do lodów (ja użyłam plastikowe z Ikeii), potem zmiksować składniki na masę zieloną i dopełnić do końca foremki. Włożyć do zamrażalnika na min. 2-3h. Dla ułatwienia wyjmowania z foremek, należy polać je lub zanurzyć na moment do góry nogami w kubku z ciepłą wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz