środa, 6 maja 2015

GUACAMOLE

Awokadommm moja miłość!
Przygotowanie 10min

SKŁADNIKI:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 Łyżki soku z limonki lub cytryny
  • garść świeżej posiekanej kolendry
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mały ząbek czosnku 
  • szczypta soli i pieprzu do smaku
  • 1 pomidor - opcjonalnie 

WYKONANIE:
Obrać awokado, przełożyć do miseczki, skropić sokiem z limonki lub cytryny i rozgnieść widelcem na jednolitą masę. Dodać oliwę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Na sam koniec dodać poszatkowaną natkę kolendry i ponownie wymieszać. Można dodać pokrojone w kosteczkę pomidory. 

Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu z nachos, chlebkiem jaglanym lub jako dip do pociętych w paseczki surowych warzyw. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz