piątek, 22 maja 2015

KOTLECIKI PIECZARKOWE (bezglutenowe)

Przygotowanie 20 min
Smażenie 30 min
Ilość porcji: ok 20 szt

SKŁADNIKI:
  • 0,25 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej  (lub gryczanej)
  • 0,5 szkl płatków gryczanych lub owsianych
  • 2 jajka eko
  • sól himalajska, pieprz, oregano
  • 2 Łyżki posiekanej natki
  • masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia

WYKONANIE:
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni wraz z utartymi na tarce o grubych oczkach pieczarkami, dodać przyprawy. W oddzielnych naczyniu wsypać kaszę, dodać 2 jajka, płatki gryczane (lub owsiane), natkę i cebulę z pieczarkami. Zmiksować (ja użyłam stopki do miksera).

Smażyć niewielkie kotleciki na maśle klarowanym lub oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz