SKŁADNIKI:
- 0,25 g pieczarek
- 2 średnie cebule
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej (lub gryczanej)
- 0,5 szkl płatków gryczanych lub owsianych
- 2 jajka eko
- sól himalajska, pieprz, oregano
- 2 Łyżki posiekanej natki
- masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia
WYKONANIE:
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na patelni wraz z utartymi na tarce o grubych oczkach pieczarkami, dodać przyprawy. W oddzielnych naczyniu wsypać kaszę, dodać 2 jajka, płatki gryczane (lub owsiane), natkę i cebulę z pieczarkami. Zmiksować (ja użyłam stopki do miksera).
Smażyć niewielkie kotleciki na maśle klarowanym lub oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.
Smażyć niewielkie kotleciki na maśle klarowanym lub oleju kokosowym na rozgrzanej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz