SKŁADNIKI:
- 1 szkl kaszy jaglanej
- 1 szkl pestek dyni
- 1 szkl wody
- 2 jaja eko
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 0,5 łyżeczki karobu
- 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
- 0,5 łyżeczki startej skórki pomarańczowej
WYKONANIE:
Suchą kaszę i pestki dyni zmielić partiami (np. w młynku do kawy). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Jęśli masa za gęsta - dodać wody. Nakładać łyżką do foremek na muffinki i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Podawać z owocami lub musem owocowym.
Podawać z owocami lub musem owocowym.
Piec ok. 30 min w temp 160oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz