piątek, 22 maja 2015

MUFFINY CZEKOLADOWE (bezglutenowe)


Przygotowanie 20 min
Pieczenie 30 min

SKŁADNIKI:
  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 1 szkl pestek dyni
  • 1 szkl wody
  • 2 jaja eko
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki karobu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
  • 0,5 łyżeczki startej skórki pomarańczowej

WYKONANIE:
Suchą kaszę i pestki dyni zmielić partiami (np. w młynku do kawy). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Jęśli masa za gęsta - dodać wody. Nakładać łyżką do foremek na muffinki i wstawić do nagrzanego piekarnika.

Podawać z owocami lub musem owocowym.

Piec ok. 30 min w temp 160oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz