wtorek, 5 maja 2015

CIASTECZKA KOKOSOWO JAGLANE (bezglutenowe)

Miękkie i mocno kokosowe!
Pieczenie 20min
Przygotowanie 15min

SKŁADNIKI:
  • 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl wiórków kokosowych
  • 2 jajka eko
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
  • 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej eko w proszku

WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować na w miarę gładką masę (ja używam miksera ze stopką). Formować ręką kulki (wielkości orzecha włoskiego) i układać blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgniatając palcami do uzyskania pożadanego kształtu ciasteczka. Mi wyszły 2 pełne duże blachy.


Piec ok. 20 min w temp 170oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz