SKŁADNIKI:
- 1 ugotowany burak
- 2 garście liści świeżego szpinaku lub rukoli
- 2 Łyżki prażonych pestek słonecznika
- olej lniany lub oliwa z oliwek
- sól himalajska, pieprz, zioła prowansalskie (opcjonalnie)
- ser kozi typu feta lub kozi twardy
WYKONANIE:
Umyte i osuszone liście ułożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w cieniutkie plasterki buraka, pokrojoną w kostkę fetę (lub wiórki twardego sera) i posypać ziarnami słonecznika. Posypać solą, pieprzem i ziołami, polać oliwą i od razu podawać.
Madzia, dzięki za przepis! :) Chyba w oryginale miał być ocet balsamiczny, ale moja rodzina za nim nie przepada więc zamieniłam go na dobrej jakości olej lniany.
Madzia, dzięki za przepis! :) Chyba w oryginale miał być ocet balsamiczny, ale moja rodzina za nim nie przepada więc zamieniłam go na dobrej jakości olej lniany.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz