Ilość: 240 malutkich ciasteczek
SKŁADNIKI:
- 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szkl zmielonych pestek dyni
- 2 jajko eko
- 4 łyżki ksylitolu
- 5 łyżek masła klarowanego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
- 2 łyżki karobu
- 1 łyżka kakao
- 3 łyżki wody
WYKONANIE:
Kaszę jaglaną zmiksować z jajkiem i wodą na jednolitą masę (np. stopką do blendera). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać mikserem. Nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą wyciskarki do kremu, aby powstały ciasteczka wielkości małych bezików. Oczywiście można też nakładać małe porcje masy łyżeczką. Mi wyszły pełne 3 duże blachy - ok 240 sztuk.
Piec ok. 20 min w temp 170oC
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz