Ilość: 56 ciasteczek
SKŁADNIKI:
- 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 1,5 szkl mąki gryczanej
- 1 jajko eko
- 4 łyżki ksylitolu
- 100g masła klarowanego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
- 1 Łyżka cynamonu
- 1 Łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżka karobu
- 3 łyżki wody
WYKONANIE:
Kaszę jaglaną zmiksować z jajkiem i wodą na jednolitą masę (np. stopką do blendera). Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać mikserem. Nakładać małe porcje masy łyżeczką (wielkości orzecha włoskiego) i układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgniatając palcami do uzyskania pożadanego kształtu ciasteczka o grubości ok 0,5 cm. Mi wyszły niepełne 3 duże blachy - 56 sztuk.
Piec ok. 25 min w temp 170oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz