SKŁADNIKI:
- 2 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 Łyżki skrobi (kukurydzianej lub ziemniaczanej)
- 3 Łyżki mąki kukurydzianej
- 0,5 szkl wody
- szczypta kurkumy
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 2 Łyżki ksylitolu
WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować (np. mikserem ze stopką). Masa powinna być aksamitna i nie za gęsta (jak gęsty jogurt). Smażyć nieduże, cieniutkie placuszki na mocno rozgrzanej patelni na maśle klarowanym. Masło można użyć tylko do pierwszej partii, kolejne można smażyć bez tłuszczu.
Podawać same lub z dżemem bez cukru (polecam dżemy Łowicza słodzone sokiem jabłkowym).
Podawać same lub z dżemem bez cukru (polecam dżemy Łowicza słodzone sokiem jabłkowym).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz