Przygotowanie 10min
Smażenie 30min
![]() |
Delikatne i naprawdę pyszne! Dla moich dzieci każda ilość za mała :) |
SKŁADNIKI:
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szkl mąki gryczanej
- 2 jaja eko
- 3 szkl wody
- 4 Łyżki roztopionego masła klarowanego lub oleju kokosowego
- sól himalajska, kurkuma
WYKONANIE:
Składniki zmiksować na gładko (użyłam blendera), ciasto ma mieć konsystencję nieco gęściejszą od tradycyjnego ciasta naleśnikowego. Smażyć na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Podawać na słono z dowolnym farszem lub na słodko z dżemem, miodem lub ksylitolem.
Naleśniki są dużo lepsze niż z samej mąki gryczanej. Są delikatne i naprawdę pyszne. Nie zdążyłam policzyć ile wyszło sztuk bo dzieciaki pożerały w mgnieniu oka na bieżąco co usmażyłam:)
Podawać na słono z dowolnym farszem lub na słodko z dżemem, miodem lub ksylitolem.
Naleśniki są dużo lepsze niż z samej mąki gryczanej. Są delikatne i naprawdę pyszne. Nie zdążyłam policzyć ile wyszło sztuk bo dzieciaki pożerały w mgnieniu oka na bieżąco co usmażyłam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz