Przygotowanie 20 min
Pieczenie 20 min
- 0,5 szkl mąki jaglanej
- 0,5 szkl mąki kukurydzianej
- 0,5 szkl mąki ryżowej
- 0,5 szkl skrobii (kukurydzianej, ziemniaczanej lub z tapioki)
- 8 łyżek roztopionego masła klarowanego
- 4 łyżki ksylitolu
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka karobu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka przyprawy do piernika (bez cukru)
- 0,5 szkl wody
- 0,5 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)
WYKONANIE:
W garnuszku roztopić masło klarowane, dodać ksylitol, przyprawę do piernika, cynamon, kakao i karob. Do miski wsypać mąki, sodę i proszek do pieczenia. Do mąk dodać wystudzony płyn (masło z przyprawami) i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 0,5 cm i wykrawać pierniczki o ulubionym kształcie.
Piec ok. 20 min w temp 180oC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz