SKŁADNIKI:
- 1 op mrożonego szpinaku rozdrobnionego lub 2 op świeżego
- 1 ząbek czosnku
- masło klarowane do smażenia
- 1 op serka ricotta 250g
- 4 Łyżki mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- zioła prowansalskie
- sól himalajska, pieprz
WYKONANIE:
Świeży szpinak pokroić, a mrożony rozmrozić i odlać nadmiar wody, potem podsmażyć na maśle klarowanym z czosnkiem, dodać zioła, sól i pieprz. W misce wymieszać delikatnie serek ricotta, jajko i mąkę oraz szpinak. Smażyć nieduże, okrągłe placuszki na maśle klarowanym.
Idealnie pasują podane z duszonymi pomidorami, cebulą i cukinią przyprawionymi oregano.
Idealnie pasują podane z duszonymi pomidorami, cebulą i cukinią przyprawionymi oregano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz