URZĄDZENIA:
- elektryczny młynek do kawy - do mielenia ziaren, orzechów, skórki pomarańczowej, płatków na mąkę itd.
- blender - do robienia koktajli, zup kremów, mas na lody i puddingów
- mikser ze stopką do blendera - poza tradycyjnymi końcówkami, stopka przydaje się do zmiksowania małych porcji lub większych ilości, gdy nie jest wymagana bardzo gładka konsystencja
- wkładka lub garnek do gotowania na parze
PRODUKTY EKO:
- kasza jaglana i gryczana
- płatki owsiane, amarantusowe, gryczane
- pestki dyni i słonecznika, siemię lniane, sezam, migdały, orzechy nerkowca
- wiórki kokosowe, owoce suszone: morele, śliwki, rodzynki, daktyle (sporadycznie z uwagi na dużą ilość cukru), owoce goji
- ksylitol lub stewia do słodzenia
- sól himalajska
- tahina (masło sezamowe)
- olej kokosowy, oliwa z oliwek extra virgin
- mleko kokosowe, orkiszowe, owsiane, migdałowe
- ciecierzyca, soczewica (zielona, czerwona, brązowa i czarna), fasolka adzuki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz