środa, 20 grudnia 2017

NACHOSY

Przygotowanie 20 min 
Pieczenie 15 min


SKŁADNIKI:
  • 1 szkl mąki kukurydzianej ( lub pół na pół z orkiszową)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,25 szkl ciepłej wody
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, można dodać szczyptę chili
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia eko (bezglutenowego)



WYKONANIE:
Do miski wsypać mąkę, dodać wszystkie pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Masę cienko rozwałkować, jeśli się klei dodać nieco mąki i pociąć na kwadraciki, a każdy z nich przeciąć po przekątnej na pół, aby powstały trójkąty. Układać na blachę w odstępach. Mi wychodzą z tej ilości składników 2 duże blachy.

Piec ok. 15 min w temp 180oC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz