Ilość porcji: 4
SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe banany
- 1 szklanka jarmużu (same listki bez łodyżek)
- 1 szklanka świeżych liści szpinaku
- 1 szklanka soku jabłkowego eko
- 0,5 dojrzałego awokado
- 0,5 szkl mleka kokosowego bio - rzadka część
- 2-3 gałązki natki pietruszki (bez twardych łodyżek)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka spiruliny
WYKONANIE:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na jednolitą masę. Podawać od razu po przyrządzeniu.
- jarmuż: jest pełen witamin i minerałów, ma wiele wapnia w idealnej proporcji do fosforu i magnezu
- szpinak: jego liście są pełne beta-karotenu witaminy C i luteiny (znanych przeciwutleniaczy, mają m.in. właściwości antynowotworowe, są także bogate w potas, żelazo i kwas foliowy.
- awokado: nazywany Mistrzem antyoksydantów, wspiera m.in. wąrtobę i system nerwowy, ma także właściwości przeciwzapalne
- mleko kokosowe: jest bakterio-, wiruso- grzybobójcze, znakomicie wpływa na rozwój mózgu u dzieci i wzmacnia odporność. Oczyszcza organizm z wolnych rodników, a także przyspiesza metabolizm. Kwasy tłuszczowe w nim zawarte (MCT) korzystne są także dla wątroby
- natka pietruszki: zawiera bardzo duże ilości wit C oraz wapń, magnez, potas i żelazo, pomaga usuwać toksyny z organizmu
- spirulina: to bogate w składniki odżywcze algi, m.in.: wzmacnia odporność, wspiera rozwój dobrej mikroflory w jelitach, działa ochronnie na mózg i system nerwowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz